FUJI

manzana fuji1

Les pomes Fuji solen ser grans o molt grans i rodones, de mitjana de la mida d’una [[pilota de tennis]]. Contenen entre un 9 i un 11% [[monosacàrids | sucres]] per pes i tenen una carn densa més dolça i cruixent que les de moltes altres varietats de poma, el que les fa popular entre consumidors de tot el món. Les pomes Fuji també tenen una [[data de caducitat]] molt llarga respecte a altres illes, fins i tot sense [[refrigeració]]. Quan es refrigeren, les pomes Fuji poden romandre fresques fins a 5 o 6 mesos.

Al Japó, les pomes Fuji segueixen sent un supervendes sense rival. Els consumidors japonesos prefereixen la textura cruixent i la dolçor de les pomes Fuji gairebé fins l’exclusió d’altres varietats, de manera que les importacions japoneses de poma són baixes. La [[prefectura d’Aomori]] és potser la regió productora de poma més coneguda del Japó. De les aproximadament 900.000 tones de poma produïdes anualment al Japó, 500.000 procedeixen de Aomori.

Fora del Japó, la popularitat de les pomes Fuji segueix creixent, suposant el 80% dels 20 milions de tones produïdes anualment a [[Xina]]. Des de la seva introducció al mercat nord-americà en els anys 1980, les pomes Fuji han guanyat popularitat entre els nord-americana, sent la quarta illa més popular el 2003 a la llista de l’Associació nord-americana de la Poma, després de la [[Xarxa Delicious]], la [[Golden Delicious]] i la [[Gal (poma) | Gala]]. Les pomes Fuji es conreen actualment en estats dedicats tradicionalment a aquest producte, com [[Washington (estat) | Washington]], [[Nova York (estat)]] i [[Califòrnia]], a mesura que la demanda es decanta tant en el mercat interior com en les exportacions cap a aquesta varietat. Washington, el productor de més de la meitat de les pomes nord-americanes, recull unes 135.000 tones de Fuji a l’any, només per sota de la Xarxa Delicious i la Golden Delicious.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s